Saapuminen

Mikäli saavut yhteysaluksella:

Saareen pääsee kulkemaan Kotkasta maksuttomalla yhteysaluksella ympäri vuoden.  Liikennöintiä on Kaunissaareen kesäaikana kaikkina muina päivinä paitsi tiistaisin. Yhteysaluksen lähtöpaikka Kotkan Kuusinen:

Yhteysalusaikataulut (Finferries) näet täältä!

Kesäkausina lisäksi yrittäjävetoisia täydennysvuoroja saareen ajetaan erillisten aikataulujen mukaan Tekla I sekä tilausvuoroja Vikla III . Huomaathan että tällöin aluksen lähtöpaikka saattaa olla Kotkan Sapokka. Ryhmille on tarjolla myös tilausajoja saareen.

Tavaroiden kuljettamiseksi koululle voit lainata maitokärryjämme.  Koulukartanolle on saaressa opasteet, eli seuraamalla ”koulukartano majoitus” -kylttejä löydät varmasti perille.

Voit tuoda myös oman polkupyöräsi mantereelta mukaan yhteysalukselle – fillari on oiva peli saaressa! Pyörävuokrausta on tarjolla koululla tarjolla majoittujillemme, kysy erikseen.

Millainen sää on Kaunissaaressa nyt? Sen näet täältä.

Mikäli saavut omalla veneellä:

Kaunissaaren koordinaatit 60°20,6′   26°46,7′ Sisääntuloväylän syväys 2,5 m, satama on palvelusatama.

Kaunissaareen veneillä saapuvia vierailijoita palvelee vierasvenesatama. Sataman laajennustyöt ovat käynnissä ja lisää paikkoja valmistuu vaiheittain vuoteen 2025 mennessä.

Vierasvenepaikat varataan etukäteen tai maksetaan paikan päällä sähköisesti Satamapaikka.com

Satamassa veneiden kiinnityksestä ja varaustilanteesta saa parhaiten tiedon soittamalla satamavalvojalle puh 0400 430145.

Satamakonttoriin voi käydä maksamassa veneen laiturimaksun päiväkäynnin tai yöpymisen osalta.

Veneilijöille on käytössä jätepiste, vesi WC sekä ulkokäymälät, juomaveden ottopiste kaupan seinässä, mahdollisuus sähköön, grillitupa ja erillinen ruokailutila sekä peseytymismahdollisuus suihkussa. Myös vierasvenesataman palveluiden laajentaminen on käynnissä.

Vierasvenesatama on kyläalueella ja kaikki palvelut ovat sataman tuntumassa.

Mikäli haluat vaihtelua veneessä yöpymiselle, koulukartano tarjoaa väljän ilmastoidun vaihtoehdon saunoineen, tiedustelut puh. 0440 553131 tai kaunissaarenkoulu@gmail.com .